Litanije Presvetom Imenu Isusovu

ime isus

Kršćani su od početka Crkve zazivali Ime Isusovo, a kao polazište štovanja najvjerojatnije su uzeli Pavlov hvalospjev, što ga na blagdan molimo kod Večernje: «Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu:

Pročitaj cijeli članak

Litanije Presvetoga Srca Isusova

presveto srce isusovo

Na petak poslije druge nedjelje po Duhovima Crkva slavi svetkovinu Presvetoga Srca Isusova. Osim liturgijskoga slav lja, mnoštvo drugih izražaja pobožnosti imaju za predmet Kris­tovo Srce. Nema dvojbe daje pobožnost Spasiteljevu Srcu bila i jest jedna od najraširenijih i najomiljenijih izražaja crkvene pobožnosti.

Pročitaj cijeli članak

Litanije Krvi Kristove

krv kristova

Krv Isusa Krista opravdava nas, to znači da Njegova smrt obnavlja naš odnos s Bogom kao da nikad nismo bili u grijehu već smo očišćeni i bez krivnje obnovljeni za druženje s Njim kao Njegovi prijatelji i partneri.

Pročitaj cijeli članak

Krunica Duhu Svetom

duh sveti

Krunicu Duhu Svetom dobila od Gospodina majka Katarina Vogl, godine 1930. Rođena 1971. u Renhodingu u Bavarskoj, umrla u Munchenu 1956. na glasu svetosti. Bila je članica Trećega reda sv. Franje pod imenom Monika. Osobito je štovala Duha Svetoga.

Pročitaj cijeli članak

Krunica Božanskoga milosrđa

milosrdni isus

"Ovom molitvom sve možeš izmoliti kad se to za što moliš slaže s Mojom voljom…Tko god je bude molio doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko Milosrđe."

Pročitaj cijeli članak

Litanije lauretanske

marija

Na kraju Krunice preporuča se izmoliti još: Očenaš, Zdravomarija i Slava Ocu na čast Duhu Svetome, po nakani Svetog oca, te Lauretanske litanije i Zdravo Kraljice.

Pročitaj cijeli članak

Otajstva svjetla

isusovo krštenje

U Otajstvima svjetla razmatramo od Kristova krštenja u rijeci Jordan do Posljednje večere sa učenicima prije nego je izdan. Otajstva svjetla se mole četvrtkom.

Pročitaj cijeli članak

Slavna Otajstva

uskrsnuće

Slavna Otajstva se mole srijedom i nedjeljom. Razmatramo Isusovo uskrsnuće i odlazak u nebo, te Marijino uznešenje i krunidbu na nebu.

Pročitaj cijeli članak

Žalosna Otajstva

križ golgota

U žalosnom otajstvu razmišljamo i razmatrmo Isusovu muku od agonije u Maslinskom vrtu do razapinjanja na Golgoti. Žalosna Otajstva se mole utorkom i petkom.

Pročitaj cijeli članak

Radosna otajstva

radosno otajstvo

U radosnom otajstvu razmatramo o Isusovom začeću i njegovom djetinjstvu. Radosna otajstva mole se ponedjeljkom i subotom.

Pročitaj cijeli članak

Prijava problema na stranicama
U polje unesite tekst sa slikeOdustani