Pet (sekularnih) razloga da ne živite zajedno prije braka

Jedan zanimljiv aspekt prolaženja kroz dramatično obraćenje, kao odrasle osobe, jest da mi je dana prilika biti duboko uronjena u dvije (u većem stupnju) različite kulture. Sve do sredine mojih dvadesetih, poprilično mnogo sam bila dio post-kršćanske sekularne kulture. Nakon toga smo moj muž i ja promijenili naša vjerska uvjerenja i, iako smo još uvijek u dodiru sa mnogima od naših starih prijatelja, više smo se pronašli u društvenim krugovima u kojima je većina ljudi religiozna.

Pročitaj cijeli članak

Mali Božji sluga Rudi Hackenbuchner

Sveti papa Pio X. je jednom izjavio: "Bit će svete djece." Jedan od takvih je bio mali Rudi Hackenbuchner. Iznenađujuće je kako je taj dječaj postao svet u tako kratkom vremenu. Kad bi sva djeca činila isto što i Rudi, tada bi bilo milijune malih svetaca u svijetu.

Pročitaj cijeli članak

Razmišljanja izazvana Martinjem

Pred nama je spomendan kad slavimo jednog od velikana kršćanskog života. No, mnogi njegov spomendan i ime povezuju sa činima koji s kršćanstvom nisu spojivi.

Pročitaj cijeli članak

40 dana za život bilježi rekordne uspjehe, spašeno najmanje 573 nerođena života

Nakon ovogodišnje akcije molitve i posta pred više stotina klinika za pobačaj diljem svijeta, inicijativa 40 dana za život izvještava o iznimnim uspjesima koji nadmašuju dosadašnje. U ovogodišnjoj je akciji sudjelovalo 307 gradova diljem svijeta, a mnoge su majke za svoje nerođeno dijete odlučile izabrati život

Pročitaj cijeli članak

Papa Franjo i društvene mreže

Papa zna da se putem medija obraća kao osoba drugim osobama čime zaista ide za susretom s njima koliko god to medij omogućuje. Njemu nije do otuđenja, zanemarivanja ili čak odvraćanja od same stvarnosti "što neki mediji čine."

Pročitaj cijeli članak

Najkršćanskiji od svih sportova?

Svjetsko prvenstvo u ragbiju, koje se od 18. rujna do 31. listopada 2015. godine održavalo u Engleskoj, treće je najgledanije sportsko prvenstvu na svijetu nakon Nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara. Zašto je tako privlačan?

Pročitaj cijeli članak

John Lennox - Je li znanost pokopala Boga? (VIDEO)

John Lennox

Na ovo pitanje je pokušao odgovoriti John Lennox, profesor matematike i filozofije znanosti na Green Tempelton Collegeu na Sveučilištu Oxford. Kao vrhunski znanstvenik kršćanskog svjetonazora čest je sudionik u debatama s predvodnicima novog ateizma kao što su: Richard Dawkins, Christopher Hitchens ili Peter Singer. Pogledajte video s predavanja u Zagrebu i sami saznajte odgovor.

Pročitaj cijeli članak

VIDEO: Evolucija protiv Boga

evolucija

Dinamičan dokumentarni film poznatog autora dokumentarnog filma "180", po istom principu intervjua sada je snimio novi dokumentarac u kojemu se kroz razgovor s poznatim evolucionističkim profesorima i studentima prirodnih znanosti koji vjeruju u evoluciju razotkriva da ideja evolucije nije znanost već slijepa vjera.

Pročitaj cijeli članak

Znate li što je Dom molitve? (VIDEO)

dom molitve

Kralj David je na neki način začetnik ovakvog oblika slavljenja i molitve. U Psalmu 27,4 kaže: „Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam.“

Pročitaj cijeli članak

VIDEO:Istospolne zajednice = brak???

uimeobitelji

Danas je aktualno pitanje možemo li izjednačiti istospolnu zajednicu i brak. Određeni lobiji svim silama pokušavaju izjednačiti to dvoje iako ne postoji nikakva znanstvena osnova za to. Kakve su posljedice istosponih zajednica za djecu i društvo i mogu li se homoseksualci liječiti pogledajte u videu.

Pročitaj cijeli članak
Prva stranicaPrethodna stranica1/18Sljedeća stranicaZadnja stranica

Prijava problema na stranicama
U polje unesite tekst sa slikeOdustani